پیتزا

مواد لازم برای کراست پیتزا : (برای ۳ نفر) 
خمیر مایه: ۱ ق غ سر پر
روغن مایع: ۱  ق غ 
ماست: ۲ ق غ
شیر ولرم: نصف لیوان
شیر خشک: ۲  ق غ
شکر: ۱ غ چ
نمک: ۱ غ چ
ارد به میزان لازم
 
مواد لازم برای تاپینگ پیتزا:
مواد لازم برای روی پیتزا و همچنین مقدارش دل به خواهیه. موادی رو که من اینجا استفاده کردم ایناست:
 
کالباس
قارچ
ترشی فلفل هالوپینو
فلفل دلمه ای
پیاز
زیتون
پنیر پیتزا
 
مواد لازم برای سس پیتزا:
 
۲.۵ ق غ کچاپ
۱.۵ ق غ سویت چیلی سس
۱ ق س سس سالسا
۱.۵ ق چ پودر آویشن
۲ ق غ آبلیمو
 
 
طرز تهیه خمیر پیتزا:
 
اگر از خمیر مایه معمولی استفاده میکنید (اونایی که مثل دونه های خاکشیره)، باید با ۱ ق غ شکر مخلوط کنید، بعد نصف لیوان آب ولرم بریزید روش مخلوط کنید و یه ۱۰ دقیقه ای بزارید یه جای گرم تا حجمش ۲ برابر بشه. بعد به مواد اضافه میکنیم.
ولی یه مدل دیگه خمیر مایه هست که میشه همینطور خشک به مواد اضافه کرد. اسم انگلیسیش هست (instant  yeast )
ماست+روغن+نمک+شکر+شیر+شیر خشک+رو تو یه ظرف با هم مخلوط میکنیم. خمیر مایه رو هم اضافه میکنیم. سپس ارد که الک کردیم رو کم کم به مواد اضافه میکنیم با یه قاشق هم میزنیم تا اونجایی که دیگه نشه با قاشق هم زد. در این مرحله خیلی جنتلمنانه ارد رو اضافه میکنیم (کم کم) و با دست شورع میکنیم به ورز دادن، تا موقعی که دیگه خمیر به دست نچسپه.
سعی میکنیم خمیر رو خیلی آروم به مدت ۱۰ دقیقه ورز بدیم. سپس یه بشقابی چیزی میزاریم رو ظرف میپیچیم تو یه حوله میزاریم یه جای گرم حدود ۱.۵ ساعت تا خوب ور بیاد. اگر جا حسابی گرم و نرم باشه ۱ ساعته هم حسابی ور میاد.
این شکل خمیر منه بعد از اینکه ور اومده، قبل از اینکه ور بیاد یادم رفت عکس بگیرم.
 
 
 
تو مدت زمانی که منتظریم خمیر ور بیاد میریم سراغ آماده کردن مواد واسه روی پیتزا. 
 
 
 
همینطور که گفتم مواد تاپینگ اختیاریه. هر چی دوست دارین بریزین. اینا چیزایی بود که من دم دستم بود.
 
واسه سس هم من همه مواد رو با هم مخلوط کردم. چیلی سس نمیدونم ایران هست یا نه، احتمالا پیدا بشه، خیلی سس پیتزا رو خوشمزه میکنه . یه سس تنده که یه مزه شیرین چاشنیشه. اینی که من استفاده کردم اینه:
 
 
 
فر رو با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم.
 
خمیرمون که حسابی ور اومده رو تو سینی فر که چرب کردیم پهن میکنیم. میتونید اول با وردنه خمیر رو پهن کنید بعد منتقلش کنید تو سینی، یا مثل من یه کاسه آب بذارین بغل دستتون و با دست تو سینی پهنش کنید. خیلی راحت پهن میشه. بعد هم تخته و وردنه کثیف ندارین که بشورین.زبان
اینطوری:  
 
 
یه ۵-۶ دقیقه بهش زمان میدیم و  
سپس سس رو روی  سطح  خمیر میمالیم .
 
 
در این مرحله مواد تاپینگ رو  روی سطح خمیر میریزیم. قبل از اضافه کردن پنیر، میتونید یه پیاز کوچیک رو خیلی ریز خورد کنید و روی مواد بریزید. پیتزاتون رو خوشمزه میکنه. در پایان هم پنیر رو میریزن، میزان پنیر هم دل به خواهیه. من  حدود ۲۰۰ گرم ریختم. واضح و مبرهنه که هر چی پنیر بیشتر باشه پیتزا خوشمزه تره.
قبل از رفتن تو فر
 
 
 
به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه میزاریم تو طبقه وسط فر.  البته درجه حرارت فر ها متفاوته، ممکنه برای شما زمان کمتر یا بیشتری ببره.  این هم بعد از پخت.
 
 
پیتزا ما آماده ست. امیدوارم که خوشتون بیاد. اگر سوالی هم داشتین در خدمتم. 
/ 15 نظر / 164 بازدید
نمایش نظرات قبلی
کوثر

سلام عزیزم . عالیه . به به . مخصوصا خمیرش رو فکر کنم خیلی خوشمزه تر و متفاوت باشه .

حُسنا

خیلی عالی شده هلنا جان،مزش هم باید همونطور معرکه باشه،[دست].خسته نباشی خانومی. چرا دیگه به من سر نمی زنی؟ [نگران].خوشحال میشما اگه بیای [ماچ]

neda

ta hala man az khamir haie amade baraie pitzaham estefade mikardam kheili doost daram alan rooz boodo shoroo mikardam be pokhtesh vai fekr konam baiad kheili khoshmaze beshe khamiresh[ماچ]

سارا و احمد

کجااااااااااااااااااااااااااااااااااایی خانومی ؟[ابرو]

قندک بانو

ای داد من گشنم شد باز[گریه] عیدت مبارک خانومی[ماچ]

*باران*

سلام هلنا جونم.خوبی؟نیستی.کجایی؟ یه خبر از خودت بهمون بده.چکار میکنی؟ دلمون برات تنگیدهههههههه[ناراحت]

روزمنو/خانه من/خانه تو

هلنا جون پیتزات خیلی عالی شده [دست] فکرکنم یکم سایز عکسای این پست بزرگه! پنیر پیتزا چی استفاده کردی؟ وبلاگت خیلی خوشمزه اس [قلب]

گلپری

سلام دوست عزیزم چه وبلاگ خوبی دارید پیتزاتون هم خیلی اشتها برانگیز شده دستور خمیرش رو یاداشت کردم تا درستش کنم بهت خبر میدم خمیری که با دستور شما درست کردم چه جوری در اومد فقط اجازه میخوام یه نکته رو متذکر بشم هر چند که ربطی به آشپزی نداره چون توی این زمینه من در حکم هنرجوی شما هستم یه غلط املایی کوچیک توی نوشته هاتون داشتید و آن این است که به جای گذاردن از گزاردن استفاده کردید گزاردن به معنای ادا کردن . انجام دادن . بجا آوردن چنانکه در نماز، طاعت ، حق ،شکر، شغل ، کار، مقصود، فرض ، فریضه ، حج کاربرد دارد اما در اینجا شایسته است از واژه گذاردن استفاده کنید یه استاد داشتیم که میگفت از یکی پرسیدن قرمه را با قاف مینویسن یا با غین طرف جواب میده اصل اون گوشتاشه حالا دیگه اینا مهم نیست ... همانطور که در دستور پخت خوشمزه شما یک اشتباه به این کوچیکی بی تاثیر است با این حال تذکر دادم شاید دوست داشتید بدانید [ماچ]

گلپری

من درست کردم . خمیرش عالی بود خیلی نون خوش بافتی بهم داد و صد البته خوشمزه [خوشمزه]ممنون دوست گلم